Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu júl, 2016

Návod na kvietkovaný set

Obraz
Do ženských vlasov jednoznačne patria kvety. A vedia to azda všetky ženy sveta, že  sa nám hodia kvety a  je jedno či sú to na ich šatách, v ich rukách alebo zapletené do vlasov. Venčeky, sponky, gumičky a iné aplikácie s bohatými kvetmi sú súčastnosti opäť veľmi obľúbené a nosené. Hoci niektoré sa takýto doplnkom veľmi bránia a hatia ich. No ja patrím k tej polovici ženskej populácie, ktoré kvety ako doplnok účesu alebo odevu zbožňuje. A bolo načase si ich aj zaobstarať a preto som pripravila aj tento návod na hrebienok a náramok. :)

Domáce pleťové vody

Obraz
V prvom článku o kozmetike som sa zmienila aké zverstvá sa v nej nachádzajú, ktorú my ženy denno denne používame. To bol prvotný impulz prečo som sa takých výrobkov zdala a prešla som na zdravšiu, čudovali by ste sa, veľmi lacnejšiu alternatívu. Vyrobila som si dve jednoduché pleťové vody, ktoré som na sebe mesiac testovala a to bazovú vodu a ružovú vodu.  Na každú chorobu existuje rastlinka, ktorá ju pomôže vyliečiť alebo zmierniť jej príznaky. Len treba po nej siahnuť včas. Hoci aj tu platí, že nikdy nie je neskoro a stále je lepšie neskôr ako nikdy. Ja som sa o týchto dvoch domácich pleťových vodách dozvedela z kníh a z internetu a rozhodla som ich aj otestovať. Samozrejme nájdete ich aj drogériách a v lekárňach, ale 100% čisté bez chemikálii asi sotva ťažko. Len asi s tým rozdielom, že tie čo si vyrobíte doma nebudú mať tak vábnu vôňu, ale na to si častom zvyknete.

Ovečka

Obraz

Recy móda 4

Obraz
Niektoré obľúbené veci nemôžete vyhodiť a to ani vtedy, keď vám to už nesedí. To isté platí o týchto košeľových šatoch. Tiež to bol úlovok v sekáči, ale už akosi mi boli na hornej časti moc tesné. Spodná časť bola širšia a tak som si z nej spravila košeľovú sukňu. To isté môžete spraviť i vy a to napríklad z pánskej košele. Stačí ak je širšia ako vaše boky, pekného vzoru a nový kúsok môže byť vo vašom šatníku. Stačí keď v oblasti pása zahnete látku a zošijete tunel, do ktorej navlečiete gumu. Ja som sa trošku vyhrala aj s čipkou a prešila som vrecko z vrchnej časti. Ak nájdete v sekáči vhodnú adepku-košeľu a k tomu príjemného materiálu, tak máte vyhraté. Šitia sa nebojte, ak máte tú možnosť využiť šijací stroj, tak ho využite. Ani mne to moc nejde, ale verím, že iba takto získam ako takú zručnosť v šití. Preto tá čipka v páse, lebo som chcela zakryť roztrapkaný steh. ;)

10 dôvodov prečo nosiť háčkované náhrdelníky

Obraz
Handmade tvorba je už niekoľko rokov kurze a čoraz viac sa stále dostáva do popredia. Myslím, že toto tu nemusím podrobne rozoberať. Ani to, že i háčkovanie je novým fenoménom, hoci pri vyslovení tohto slova vyjadrujúc činnosť predstavuje niečo staromódne. Našťastie v mnohých z nás drieme staromódna duša a zachovávajú svet retrovejším. V 70. rokoch 20. storočia nemať niečo háčkované znamenalo nevkus. Boli to roky háčkovaných doplnkov, plaviek, tašiek a klobúčikov. A ktovie čo ešte. Potom začala popularita háčkovania klesať, ale napokon opäť sa oprášil prach z truhlice, kde boli odložené háčiky a priadze. Čoraz viac zaujíma širšie spektrum ľudí a nájsť kurz háčkovania (alebo iných ručných prác) by nemal byť problém. Veď doba ide vždy dopredu, tak aj háčkovanie nadobudlo novodobejšiu podobu. Či je to v technike alebo kvalitnejších priadzach.  Kedysi vedela každá žena háčkovať alebo pliesť, alebo oboje (mne sa páči aj keď si šili, vyšívali a pod.). A teraz? Určite pri handm

Azúrová vesta

Obraz
( ak máte záujem, tak vzor nájdete TU ) Tip:  Vzor sa dá pekne nahodiť na 60  (na párny počet) očiek (zadný diel). Kedže moja veľkosť je S/M, tak mi to úplne postačovalo.Uberala som len pred rukávom a to tak, ako je znázornené na obrázku . Predné diely som dala na 30 očiek, ale musela som urobiť hrubší lem, ktorý som robila s krátkymi stĺpikmi po okrajoch a tým sa mi spravil aj zvýšený golierik.

Nebezpečná kozmetika

Obraz
Je to asi naj diskutovanejšia téma vo svete kozmetiky. Neustále prichádzajú na trh nové výrobky a s ním aj upozornenia o nebezpečenstvách, ktoré si ženy denno denne dávajú na svoju pokožku. Začala som skúmať svoju kozmetiku a hľadala som čo jednotlivé ingrediencie znamenajú. Bola som šokovaná!  To, že to boli plné chémie ma neprekvapilo. Ale toľko nebezpečných látok len v obyčajnej ceruzke na pery. Skoro som odpadla. Prekvapením bolo aj to, že práve tá najdrahšia kozmetika bola najškodlivejšia. Pri niektorých výrobkoch, ktoré nemali zloženie na etikete,  sa veľmi ťažko k ním dalo dopátrať. A to že je v rúži olovo, to neuvedú. Musím poznamenať, že mnohé látky hoci sú škodlivé, no používajú sa u niektorých výrobcoch takých množstvách ako to povoľuje smernica. Napríklad Nemci sú v tomto vraj veľmi dôsledný. Kedže som sa dočítala, že  pri mojej obľúbenej značke Essence je toľko tých nelichotivých látok, tak som na pochybách čo s ňou.  Tých látok je nesmierne množstvo a ich kr